hit counter
header

Avond snacken: Hoe Weersta Je de verleiding?

Als je na een lange dag s’ avonds eindelijk op de bank zit komt de behoefte om er iets lekkers bij te pakken vaak om de hoek kijken. Wat nootjes, een stukje chocola of toastjes met brie: heerlijk, maar zonde van al die moeite die je overdag hebt gedaan om verantwoord te eten! Omdat we snappen dat het weerstaan van die verleiding niet altijd even makkelijk is, helpen we je graag verder met een aantal van onze favoriete tips. Wil je weten hoe je er voortaan voor kan zorgen dat die zak chips s’ avonds dicht blijft? Lees dan snel verder.

1. Zorg dat je avondmaaltijd gezond, maar vullend is

Als je gezond probeert te eten lijkt het makkelijk om ’s avonds voor een salade of soepje te kiezen, maar na zo’n lichte maaltijd heb je natuurlijk snel weer honger. Kies daarom voor recepten die gezond, maar ook echt vullend zijn. Ga voor volkorenpasta met voldoende vezels zodat je langer vol zit, en voeg ook voldoende peulvruchten toe: die zorgen voor een heel vol gevoel en zijn ook nog eens heel erg gezond!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

2. Eet overdag voldoende

Naast het avondeten is het ook belangrijk dat je overdag voldoende eet. Als je de hele dag streng bent geweest voor jezelf is het verleidelijk om ’s avonds aan je behoeftes toe te geven. Ontbijt stevig, zorg voor een aantal gezonde tussendoortjes en wees vooral niet te streng voor jezelf.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

3. Wees je bewust van de calorieën

Als je zin hebt in een stukje chocola of handje chips, denk dan eens goed na over hoeveel calorieën daarin zitten. In de meeste gevallen (een minizakje chips bevat gemiddeld al zo’n 140 kcal) zal je je dan beseffen dat het grote aantal calorieën de verleiding niet waard is – en dat het zonde is van de moeite die je overdag gedaan hebt. Bovendien barsten veel snacks van de verzadigde vetten, welke averechts helpen bij het afvallen en het op peil houden van je cholesterol. Voor meer informatie over je cholesterolwaarden kijk je hier.

4. Zet een lekker kopje thee voor jezelf

In plaats van toe te geven aan je verleiding, kan je ook uitgebreid de tijd nemen om een lekker kopje thee voor jezelf te zetten. Schaf een aantal lekkere theetjes aan en voeg er wat verse gember en citroen aan toe voor extra smaak. Voordat je die kop thee op hebt is de sterke behoefte aan een snack vast en zeker weggeëbd.

5. Ga wat doen

In plaats van op de bank te hangen kan het helpen om lekker bezig te blijven. Maak een wandeling, ga op bezoek bij vrienden of neem een lekker lang bad. Als je afgeleid bent heb je veel minder behoefte aan een snack, want vaak ontstaat die behoefte puur uit verveling.

6. Haal het niet in huis

Hier begint het natuurlijk allemaal mee! Als je geen ongezonde snacks in huis hebt, hoef je ook het gevecht niet aan te gaan met jezelf. Verwacht je bezoek? Denk dan goed na over hoeveel je nodig hebt om te voorkomen dat je te veel in huis haalt en zo gevaarlijke snacks overhoudt.

7. Gezonde snacks

En dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid om voor gezonde snacks te kiezen! Blauwe bessen, selderij met een klein beetje humus, een klein handje ongezouten noten of een stukje pure chocola zijn verantwoorde alternatieven waarmee je toe kunt geven aan je behoefte. Houd het echter wel bij een kleine hoeveelheid – dit maak je makkelijker door er echt van te genieten en te voorkomen dat je de snack gedachteloos wegwerkt.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *