hit counter
header

Verbeter Je Darmflora en Verlies Gewicht

Geen twee zwaarlijvige mensen zijn dezelfde: de ene kan gezond zijn, de andere kan lijden aan bijvoorbeeld een te hoge cholesterol of diabetes. Hoe komt dat? Het antwoord vinden we terug in onze darmen, of beter in ons microbioom. Zo noemen we het geheel van micro-organismen, vooral bacteriën, in ons maag-darmstelsel.

Darmflora als sleutel voor gewicht

Bacteriën hadden vroeger vooral een slechte naam, maar nu weten we dat ze ook veel goede eigenschappen hebben. Gelukkig maar, want gemiddeld hebben we er zo’n 100 biljoen van, dat is gelijk aan bijna twee kilo! Ze verteren niet alleen voedsel, ze maken ook vitamines en beïnvloeden het immuunsysteem.

De combinatie van eetgewoontes en onze bacteriën bepaalt ons gewicht. Uit onderzoek blijkt dat slanke mensen meer bacteriën hebben in hun darmen dan hun zwaarlijvige medemensen. De samenstelling en hoeveelheid van je darmbacteriën bepaalt namelijk voor een groot deel hoe je lichaam de voeding die je eet verwerkt, of het eten wel of niet als vet wordt opgeslagen en hoe makkelijk je kan afvallen.

Wanneer je darmflora uit balans is, betekent dat dus dat je dezelfde hoeveelheid calorieën kan eten als iemand met een gezonde darmflora, maar dat jij meer calorieën in je lichaam opneemt en zal aankomen in gewicht.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’1688′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Goede bacteriën bevorderen

Het goede nieuws is: je kan er iets aan doen. Met een specifiek dieet kan je niet alleen een te hoge cholesterol aanpakken, maar ook de samenstelling van je darmbewoners veranderen en daardoor op termijn sneller afvallen. Je bacteriën ‘leren’ van jouw eetgedrag en je kan hen dus in de goede richting duwen. Uit onderzoek blijkt dat je microbioom zich al binnen de 24 uur aanpast aan je eetpatroon.

  1. Ga voor prebiotica, dat zijn niet verteerbare levensmiddeleningrediënten, die de groei en/of de activiteit van één of meerdere soorten bacteriën in de dikke darm stimuleren. Goede voorbeelden hiervan zijn havermout, yoghurt of gefermenteerde groeten. Weinig suikers, soja en gluten en veel fruit en groenten doen de rest. Een dagelijkse eetlepel kokosolie heeft een schimmel remmende werking.
  1. Het eten van L-glutamine zou dan weer het potentieel hebben om de samenstelling van de bacteriën te veranderen. L-wat? L-glutamine is een aminozuur dat vooral terug te vinden is in eieren, volkoren granen, noten, zaden, groenten en zuivel, zoals melk en yoghurt, en dan vooral in kazen: cottage cheese, ricotta en mozzarella.
  1. Ook intermittent fasting zorgt voor een betere darmflora. Af en toe niet eten, zoals twee dagen minder dan 500/600 kcal, heeft een gunstig effect. Verder is ook een goed bioritme van belang. Mensen die leven in een gezond dag-nachtritme hebben meer gezonde stammen in hun maag-darmstelsel.
  1. Bewegen zorgt voor een gezonde en grotere bacteriële diversiteit: het zorgt ervoor dat geen enkele bacteriestam de andere wegduwt en té aanwezig wordt.

Laatste oplossing

En als dat niet werkt, is er nog altijd de mogelijkheid van een stoelgangtransplantatie. Dat klinkt nogal ingrijpend, maar op deze manier worden bacteriën van mensen met een gezonde darmflora in de darmen van mensen met een arme darmflora geplaatst. Maar laat ons toch maar eerst even dat dieet uitproberen, niet?

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank Receptenbijbel

De meeste diëten zijn incompleet, focussen zich op een beperkt aantal van de belangrijke elementen en pakken jouw doel niet bij de kern aan.

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je  krijgt in zijn boek de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, theorieën om te begrijpen hoe afslanken echt werkt, tools en nog veel meer.

Afslank Receptenbijbel + Bonussen Risicovrij uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *