hit counter
header

Dieettips

Afvallen in een week, Hoe Krijg Je dat voor elkaar?

Als je gewicht wil verliezen, wil je dit waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk. Dit kan ook, wanneer je bezit over voldoende doorzettingsvermogen.

Je komt echter al gauw uit bij crashdiëten. Deze vorm van diëten zijn niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen houden het niet vol of gaan er verkeerd mee om. Dit is natuurlijk vragen om een jojo-effect. Maar, ook bij crashdiëten kun je een jojo-effect voorkomen.

In dit artikel kun je lezen hoe je vijf kilo kunt verliezen in een week. Wil jij daadwerkelijk afvallen in een week? Lees dan gauw verder! Klik hier om verder te lezen »

Afslanktips voor een Gezond Gewichtsverlies

Afvallen is zo makkelijk nog niet. Veel mensen willen veel kilo’s kwijt en verwachten dat zij dit doel binnen enkele weken kunnen realiseren.

Niet iedereen begrijpt dat het lichaam zich moet aanpassen aan het minder eten, het meer sporten en het eten van andere voedingsmiddelen. Daarom geven wij je in dit artikel verschillende tips waardoor het afvallen een stuk dragelijker wordt.

Afvallen hoeft helemaal niet zo vervelend en moeilijk te zijn, je moet gewoon een goede manier vinden om je doel te behalen. Na het lezen van dit artikel, gaat het afvallen jou een stuk makkelijker af.

Lees verder om de afslanktips te bekijken. Klik hier om verder te lezen »

Effectief dieet: door Appel Azijn afvallen!

Er zijn veel verschillende manieren om af te vallen. Waarschijnlijk heb je al verschillende pogingen gedaan.

Gelukkig is er één dieet dat zeker goed werkt, namelijk het appel azijn dieet. Door appel azijn afvallen? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Dit komt omdat maar weinig mensen weten dat azijn een goede vetverbrander is.

Daarnaast is het dieet met appel azijn ook nog eens erg gezond. Met behulp van dit dieet val je dus op een gezonde manier af. Appel azijn is namelijk een natuurlijk product dat zorgt voor een goede vetverbranding, hierdoor hoef je niet heel streng te zijn wat betreft je voeding.

Lees snel verder om de voordelen van het appel azijn dieet te ontdekken. Klik hier om verder te lezen »

Gewicht verliezen: Kies Je voor Snel of Gezond afvallen?

Het is mogelijk om op twee verschillende manieren gewicht te verliezen. De eerste manier waarop je gewicht kan verliezen is door het volgen van een crashdieet. Met behulp van een crashdieet kan je snel zo’n vijf kilo in een week kwijtraken.

Een andere manier om gewicht te verliezen is door een lange termijn aanpak. Hierbij eet je gezond en zorg je dat je je hele levensstijl aanpast.

In dit artikel worden de do’s en don’ts bespreken over de verschillende manieren van gewicht verliezen. Lees verder om meer te ontdekken over snel en gezond afvallen. Klik hier om verder te lezen »

Hoe Kan Je Snel Afvallen Op een Gezonde manier? | Probeer het Paleo Dieet

Veel mensen willen snel afvallen. Mensen zijn zich er echter niet van bewust dat het lichaam veel te verduren krijgt tijdens het afvallen. Je lichaam moet eerst gewend raken aan het leven met minder calorieën.

Het is dan ook belangrijk om op een gezonde en toch effectieve manier af te vallen. Er is veel zelfdiscipline nodig wanneer je wilt afvallen. Dus, hoe kan je snel afvallen? Wij hebben het antwoord en helpen je graag op weg, door de principes van het Paleo dieet uit te leggen.

Het Paleo dieet werkt niet alleen erg effectief, maar tijdens het dieet mag je ook nog eens een heleboel lekkere dingen blijven eten. Meer weten over het Paleo dieet? Lees dan verder Klik hier om verder te lezen »

Waarom het Proteine dieet? + Tips Voor Proteine Bronnen

Vandaag gaan we het hebben over het proteine dieet. Veel mensen die aan krachtsport doen gebruiken proteine om een sterker en mooier lichaam te krijgen.

Misschien wist je nog niet dat je met proteine ook heel succesvol kan afvallen. De eigenschap van proteine zorgt ervoor dat je vet verliest en spieren herstelt. De eiwitten uit proteine bevatten aminozuren die helpen de spieren te ondersteunen.

Er wordt veel onderzoek verricht over de gezondheidsvoordelen van proteine. De resultaten zijn dan ook positief. Studies hebben aangetoond dat proteine helpt om af te vallen en het de weerstand verhoogt. Ook zorgt het ervoor dat je beter met stress kan omgaan.

Als je wil afvallen is het belangrijk dat je denkt aan proteine. Het eten van minder calorieën veroorzaakt dat spieren afbreken. Om je spieren toch sterk te houden en gezond te blijven moet je daarom het nodige aan proteine binnen krijgen. Klik hier om verder te lezen »

5 blunders waardoor een dieet mislukt

Waarom mislukt bij zoveel  mensen die willen afvallen het dieet? Diëten kan erg frustrerend zijn, maar hoeft dat helemaal niet te zijn, als je maar de juiste regels kent!

Te snel opgeven

De meeste mensen die willen afvallen hebben er waarschijnlijk wel ervaring mee: een dieet te snel opgeven, stoppen met sporten, terwijl je net zo goed bezig was…Laat je niet afschrikken als je eens een ‘terugval’ hebt en je hebt laten verleiden tot een calorierijke maaltijd, maar doe gewoon voort zoals je daarvoor bezig was!

Onmiddellijk gewichtsverlies verwachten

Na weken van diëten en sporten, geraken velen gefrustreerd omdat ze te weinig gewicht verliezen. Houd in je achterhoofd dat je gewicht er ook niet van de ene op de andere dag aangekomen is. Zo zullen ook de extra kilo’s niet van de ene op de andere dag verdwijnen, maar zul je wat geduld moeten hebben.

Te hoge verwachtingen koesteren terwijl je hetzelfde doet als anders

Als je al jarenlang dezelfde sport doet aan dezelfde intensiteit, bijvoorbeeld iedere week eenmaal naar de fitnessclub gaan, moet je niet verwachten dat  je hier opeens veel van gaat afslanken nu je een dieet volgt. Probeer eens wat vaker te gaan of wat intenser te trainen,  misschien zal je dan wel dat gewicht verliezen. Probeer om de zes weken een iets anders uit.

De verkeerde ingesteldheid hebben

Mensen die hun buikje willen wegwerken, zien lichaamsbeweging en sport vaak als een bestraffing of als een compensatie voor het eten waartoe ze zich hebben doen verleiden. Probeer lichaamsbeweging als een beloning te bekijken, een beloning voor je  lichaam dat iedere dag zo hard werkt.  Je lichaam heeft immers nood aan beweging.

Onrealistische verwachtingen hebben

Een sixpack, slanke bovenbenen en een strak lichaam. Iedereen droomt wel van het perfecte lichaam, maar het is slechts weinigen gegeven. Stel realistische doelen voor jezelf, doelen waar je ook echt iets aan hebt. Genoeg afvallen om met je kinderen te kunnen spelen zonder buiten adem te geraken of om eindelijk die wandelvakantie te maken waar je al zo lang van droomt bijvoorbeeld.

Afvallen zonder dieet: 10 tips

Kan dat, afvallen zonder dieet? En hoe pak je het best aan? Hier vind je 10 tips die je zullen helpen te vermageren zonder een dieet te volgen.

Neem iedere dag een ontbijt

Iedere dag ontbijten is een gezonde gewoonte die je zal helpen gewicht te verliezen. Veel mensen gaan ervan uit dat hun ontbijt overslaan een goede manier is om minder calorieën te verbruiken, maar een gezond en voedzaam ontbijt zorgt er juist voor dat je je voldaan voelt en in de voormiddag minder snel de neiging hebt om naar ongezonde tussendoortjes te grijpen.

Stop ’s avonds met eten

Stel voor jezelf een uur vast waarop je niets meer mag eten. Zo is het gemakkelijker om nee te zeggen tegen snacks als je voor tv zit of laat op de avond. Drink een kop thee, eet eventueel een appel, een yoghurtje of een dieetkoekje als je het knabbelen toch niet kan laten. ’s Avonds niet meer te veel eten kan een belangrijke factor zijn als je wilt afvallen zonder dieet.

Let op met vloeibare calorieën

Gesuikerde drankjes (frisdranken, chocomelk, vruchtensap) leiden al snel tot een hoog calorieënaantal, maar stillen je honger niet. Probeer je dorst te lessen met water, dat zal het vermageren bevorderen. Voeg er voor de smaak eventueel een stukje citroen aan toe. Thee is ook een goed alternatief. Kleine hoeveelheden ongezoet vruchtensap met weinig calorieën zijn ook goed. Wees voorzichtig met alcohol, want alcoholische drankjes bevatten vaak veel calorieën.

Eet meer verse producten

Veel verse groente en fruit eten kan je heel wat kilootjes doen verliezen, zeker als ze de plaats innemen van ander voedsel dat veel vet en calorieën bevat. Groenten en fruit kunnen er ook voor zorgen dat je je vol voelt. Stouw je keuken vol met groente en fruit en probeer bij iedere maaltijd of snack een portie te eten. Verse groenten en fruit zijn erg belangrijk als je wilt afvallen zonder dieet.

Kies voor volkoren

Door geraffineerde producten (wit brood, witte pasta, enz.) te vervangen door volkorenproducten, krijg je niet alleen veel vezels binnen maar zal je je ook sneller vol voelen.

Houd je omgeving onder controle

Vul je keuken met gezonde, caloriearme producten. Als je uit eten gaat, vermijd dan fastfoodketens en all-you-can-eat-restaurants. Als je naar feestjes gaat, eet dan op voorhand al een gezonde snack, zodat je niet uitgehongerd aan het eten begint. Door omgevingsfactoren onder controle te houden, zal je zeker afslanken.

Neem kleinere porties

Als je je porties met 10 à 20% kan minderen, zal je al gewicht verliezen. De meeste porties die je op restaurant krijgt voorgeschoteld zijn bijvoorbeeld te groot voor een persoon. Neem een maatbeker om je gewoonlijke porties te schatten en probeer die geleidelijk aan te minderen.

Neem meer stappen

Schaf een stappenteller aan. Een gezond gemiddelde stappen is 10.000. Als je geen 10.000 stappen zet,  probeer dan meer actief te zijn. Wandel rond terwijl je telefoneert, neem de hond mee uit voor een extra wandeling, enz. Lichaamsbeweging is erg belangrijk als je wilt vermageren.

Eet meer proteïnen

Je leest het goed, door meer proteïnen aan je dieet toe te voegen kan je vermageren. Let wel op dat het om magere, vetvrije eiwitten gaat. Magere yoghurt, eieren, bonen, kleine porties noten, tofu… zijn aanraders.

Kies voor lightversies

Probeer zoveel mogelijk de lightversies te gebruiken van producten als dressings, mayonaise, zuivelproducten en andere producten. Nog beter is voor echt magere alternatieven te  kiezen, bijvoorbeeld salsa of hummus te gebruiken als dipsaus, mosterd op je broodjes te gebruiken in plaats van mayonaise, enz.